Kitchen Craft - Regulowana forma do krojenia biszkoptu na warstwy
Pieczenie tortów to zajęcie czasochłonne i wymagające największego skupienia. Już samo przygotowanie idealnego, puszystego ciasta jest nie lada wyzwaniem, a co dopiero jego upieczenie i przekrojenie na równe części. Nie trudno bowiem uszkodzić delikatną strukturę wypieku, ukruszyć, połamać. A kiedy już uda się nam podzielić biszkopt, nie zawsze jest też tak, że kawałki są równe i estetyczne. Jak temu zaradzić? Skorzystać z regulowanej formy do krojenia biszkoptu na warstwy! Wykonana ze stali nierdzewnej świetnie sprawdzi się w przypadku wypieków o średnicy od 24 do 30 cm. Wyciętych w formie sześć szczelin umożliwia dzielenie ciasta na warstwy. Wystarczy, że pomiędzy nie wprowadzimy nóż strunowy lub zwykły, długi nóż, a w kilka chwil uzyskamy cienkie, równe płaty ciasta. O czym warto wiedzieć, pielęgnacja produktu jest dziecinnie łatwa. Formę można myć zarówno ręcznie, jak i w zmywarce. Podczas mycia ręcznego należy pamiętać jednak o tym, aby używać delikatnych detergentów, które nie uszkodzą gładkiej, lśniącej powierzchni.
Kod identyfikacyjny: | CAKELAYERGUIDE/ADJUSTABLE |
---|---|
Kolor: | Szary |
Materiał: | Stal nierdzewna |
Marka: | Kitchen Craft |
Dodatkowe informacje: | 24 - 30 cm [średn.] |