Elementy zastawy stołowej

Elementy zastawy stołowej

Talerze płaskie i głębokie, sztućce, szklanki...są to pierwsze słowa, jakie przychodzą nam do głowy kiedy słyszmy „zastawa stołowa”. Jednak nie zapominajmy, że podstawowe naczynia i sztućce to jeszcze nie wszystko. Do stworzenia kompletnej stylizacji, która będzie jednocześnie zachwycać swoim wyglądem i imponować praktycznością potrzebujemy jeszcze pozostałych elementów zastawy stołowej. Podkładki pod szklanki wraz z serwetkami oraz innymi gadżetami, takimi jak solniczki, pieprzniczki czy maselnice dopełnią perfekcyjny wygląd naszego stołu, nadając unikalny charakter. Elementy zastawy stołowej pozwolą też lepiej zorganizować przestrzeń kuchenną, zabezpieczą żywność i uczynią całość bardziej schludną i estetyczną. Ruszajmy w takim razie na poszukiwanie idealnych podkładek na stół, serwetek, cukiernic i wielu innych!


Desc

Produkty 1-9 z 83

  1. 19,90 zł
  2. 27,90 zł
  3. 22,90 zł
  4. 32,90 zł
Desc

Produkty 1-9 z 83

Elementy zastawy stołowej – bez tych gadżetów ani rusz!

Są takie akcesoria kuchenne, które może nie rzucają się w oczy, a jednak są niezbędne. O jakich rzeczach mowa? Oczywiście o solniczkach, pieprzniczkach, podkładkach pod szklanki i innych tego typu naczyniach czy pojemnikach. W każdym domu dobrze sprawdzi się seria CLASSIC – można wyposażyć się dzięki niej w cały komplet, w którym oprócz cukiernicy i pojemniczków na sól oraz pieprz dostaniemy też naczynie na śmietanę oraz miód. Ci, którzy cenią sobie design, który urzeka swoją prostą, wysmakowaną formą, powinni wybrać linię GUSTITO. Biała ceramika nigdy się nie zestarzeje i zawsze będzie w modzie. Zwolennikom nowoczesności polecamy serię CLUB – dzięki niej wyposażymy kuchnię we wszystkie potrzebne elementy zastawy stołowej i gadżety w jednej estetyce. Oprócz zwyczajnych solniczek i pieprzniczek będziemy mogli kupić też nowoczesny rozpylacz do ojeju lub octu, który ułatwi nam przygotowywanie potraw. Dla tych, którzy lubią mieć wszystko pod kontrolą polecamy termometr cyfrowy PRESTO, dzięki któremu będziemy mogli sprawdzić temperaturę potraw, napojów i sosów zaraz przed podaniem. Podobnie jak pozostałe elementy zastawy stołowej, termometr został wykonany z materiałów najwyższej jakości i ma trzyletnią gwarancję.

Podkładki na stół – wybierz te w swoim stylu

Podkładki pod talerze to must have każdej kuchni. Mają tak wiele zalet, że nie jesteśmy pewni czy zdołamy wymienić wszystkie. Po pierwsze podkładki na stół mogą nadać kuchni nowego charakteru – w zależności od koloru ożywią wystrój lub stonują krzykliwą aranżację. Po drugie podkładki pod szklanki i talerze to świetne rozwiązanie w domu, w którym są dzieci – zamiast prać obrus po każdym posiłku, wystarczy przetrzeć lub wrzucić do prania jedną podkładkę. Podkładki na stół dobrze maskują to, co chcemy zakryć na stole - wszelkie drobne uszkodzenia czy przebarwienia nie będą nam już spędzać snu z powiek, nie musimy od razu wymieniać mebli i wydawać fortuny. Podkładki pod talerze dobierzmy do panującego w kuchni stylu – skandynawskie wnętrza z pewnością polubią się z podkładkami pod szklanki i talerze w typie FLAIR RUSTIC, podobnie jak wszelkie kuchnie boho czy vintage. Do kuchni glamour pasować będzie seria FLAIR SHINE, a podkładki na stół z kolekcji FLAIR, w zależności od koloru będą na tyle uniwersalne, że sprawdzą się w każdej kuchni.

Elementy zastawy stołowej – talerze na każdą okazję

Oprócz „zwykłych” talerzy, na których możemy zjeść dania główne, w kuchni i jadalni przyda nam się reszta elementów zastawy stołowej, np. inne rodzaje talerzy i talerzyków. Ostatnio coraz więcej osób piecze w zaciszu swojego domu pizzę – dzięki temu, że jest domowej produkcji stanowi ona często zdrową alternatywę dla pizz jedzonych na mieście. Do jej podania potrzebujemy odpowiedniego talerza. Świetnym rozwiązaniem będzie talerz o średnicy ponad 30 cm, z napisem „HOME MADE WITH LOVE”, na którym zmieści się cały aromatyczny, włoski placek. Przekąski będą wyglądać bardzo gustownie na talerzu GUSTITO – możemy ułożyć na nim np. kawałki sushi czy serów wraz z sosami, używając tylko jednego naczynia. Nie zapomnijmy również o talerzykach deserowych, które przydadzą się po zjedzeniu dania głównego. Bardzo korzystnie będą prezentować się talerzyki proste, minimalistyczne, takie jak model OPUS.

Serwetki i serwetniki

Na każdym stole powinno znaleźć się miejsce dla serwetek. Można je położyć pod sztućcami, z boku nakrycia, ustawić za talerzem lub umieścić serwetki w serwetniku. Miejsce serwetek zależy często od charakteru posiłku – w zależności od tego czy jest to uroczysty obiad np. z okazji ślubu czy zwyczajny, rodzinny posiłek układamy je inaczej. Również materiał z którego wykonane są serwetki dostosowujemy do okoliczności. Na wystawnej kolacji serwetki muszą być wykonane z tkaniny, w sytuacjach mniej formalnych możemy pozwolić sobie na serwetki jednorazowe, zrobione np. z dobrej jakości papieru. Do serwetek przyda nam się serwetnik – może to być prosty, uniwersalny model, taki jak np. serwetnik CLUB lub serwetnik w wersji „wypasionej” - wraz z solniczką, pieprzniczką i wykałaczkami, dzięki któremu wszystko będziemy mieć w jednym miejscu.

To Top