Zwinięty w rulon biszkopt przełożony bitą śmietaną i świeżymi owocami? Rolada to nie tylko smakowity, ale też efektowny deser! A dzięki dostępnemu w sklepie internetowym YourHomeStory zestawowi z łatwością wyczarujecie go w zaciszu własnej kuchni. Jedyne, czego będziecie potrzebować to kilka podstawowych składników takich jak mąka, cukier czy proszek do pieczenia oraz odrobiny wolnego czasu. Jesteście ciekawi, jak krok po kroku stworzyć słodkie cudo? Nic prostszego! Najpierw należy sięgnąć po wchodzącą w skład zestawu, elastyczną, silikonową matę, wypełnić ją biszkoptowym ciastem i włożyć do piekarnika. Gdy wypiek przestygnie, chwytamy za drugi z elementów – czerwoną, prostokątną szpatułkę i przy jej pomocy pokrywamy biszkopt ulubionym kremem (np. waniliowym czy czekoladowym), dbając o równomierne rozmieszczenie masy. Gdy ten etap mamy już za sobą, na wierzch układamy pokrojone na plasterki truskawki bądź maliny w całości, a potem łapiemy za brzeg formy i wywijamy ją ku górze, zaczynając skręcać ją w ciasny rulon. Gdy rolada jest już uformowana, do ostatniego elementu, wchodzącego w skład kompletu, a mianowicie dekoratora DECO PEN, wlewamy rozpuszczoną, gorącą czekoladę i wedle uznania, dekorujemy ciasto. Gotowe!
Indeks: | 180004077 |
---|---|
Kolor: | Brązowy |
Marka: | Lekue |
Dodatkowe materiały: | Silikon |
Długość: | 32 |
Szerokość: | 7.5 |
Wysokość: | 6 |
Certyfikat CE: | Nie |
Zwinięty w rulon biszkopt przełożony bitą śmietaną i świeżymi owocami? Rolada to nie tylko smakowity, ale też efektowny deser! A dzięki dostępnemu w sklepie internetowym YourHomeStory zestawowi z łatwością wyczarujecie go w zaciszu własnej kuchni. Jedyne, czego będziecie potrzebować to kilka podstawowych składników takich jak mąka, cukier czy proszek do pieczenia oraz odrobiny wolnego czasu. Jesteście ciekawi, jak krok po kroku stworzyć słodkie cudo? Nic prostszego! Najpierw należy sięgnąć po wchodzącą w skład zestawu, elastyczną, silikonową matę, wypełnić ją biszkoptowym ciastem i włożyć do piekarnika. Gdy wypiek przestygnie, chwytamy za drugi z elementów – czerwoną, prostokątną szpatułkę i przy jej pomocy pokrywamy biszkopt ulubionym kremem (np. waniliowym czy czekoladowym), dbając o równomierne rozmieszczenie masy. Gdy ten etap mamy już za sobą, na wierzch układamy pokrojone na plasterki truskawki bądź maliny w całości, a potem łapiemy za brzeg formy i wywijamy ją ku górze, zaczynając skręcać ją w ciasny rulon. Gdy rolada jest już uformowana, do ostatniego elementu, wchodzącego w skład kompletu, a mianowicie dekoratora DECO PEN, wlewamy rozpuszczoną, gorącą czekoladę i wedle uznania, dekorujemy ciasto. Gotowe!