Produkt został dodany do koszyka

- +
Za sztukę
Kontynuuj Zakupy Pokaż Koszyk
Nie przegap najnowszych okazji! Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco z aktualnymi promocjami

Noże do masła

Masło – produkt, którego nie może zabraknąć w lodówce. Używamy go codziennie do smarowania pieczywa, smażenia, a także do pieczenia ciast. Masło posiada wiele cennych

składników. Przede wszystkim jednak zawiera dwie, niezwykle istotne dla naszego zdrowia witaminy. Mowa o witaminie D, odpowiedzialnej za wchłanianie wapnia, a co za tym idzie za zdrowe kości, jak również o witaminie A, która wpływa na prawidłowe widzenie. Na rynku mamy do wyboru kilka rodzajów masła: delikatesowe, ekstra, wyborowe i stołowe. Bez względu na to, na które masło się zdecydujemy, musimy odpowiednio je rozsmarować. Ta czynność niestety nie zawsze należy do łatwych. Szczególnie, gdy masło było dłuższy czas w lodówce. W sklepie internetowym Restilo znamy sposób na łatwe i przyjemne poradzenie sobie z tym problemem – noże do masła. Te poręczne noże z łatwością rozsmarują masło na powierzchni kromki chleba, bądź bułki. Kompletując profesjonalne noże do kuchni nie możemy pominąć akcesoria, które przyda nam się na co dzień. Właśnie takim przedmiotem jest nóż do smarowania chleba. Dlaczego nóż do rozsmarowywania masła jest nieodzownym elementem kuchni? Czym kierować się przy jego zakupie? Jak dbać o to, by został z nami przez lata? Na wszystkie te pytania odpowiemy w naszym mini poradniku.

 

  1. Wysyłka w 24h
  2. Promocja

  1. Wysyłka w 24h
  2. Promocja

plant image

POPULARNE PRODUKTY

Noże do masła – nieodzowny element każdej kuchni

Dlaczego noże do masła przydadzą się nam w kuchni? Masło jest produktem, po który sięgamy codziennie. Zdarza się, że zapominamy wyciągnąć masło z lodówki, wtedy rozsmarowanie go na chlebie niestety nie należy do wyjątkowo prostych czynności. Tym bardziej, gdy pieczywo jest świeże i ciepłe. Wtedy, używając zbyt mocnego nacisku, możemy je po prostu porozrywać. Dlatego też, tak istotne jest posiadanie w kuchennej szufladzie profesjonalnego noża. Do masła można co prawda użyć uniwersalnego, kuchennego noża. Jednak tak, jak w przypadku innych produktów, w naszym sklepie internetowym Restilo, staramy się ułatwiać Wam codzienne życie i sprawiać, że będzie ono bardziej funkcjonalne. Dlatego też, by poranne przygotowanie śniadania było przyjemnością, proponujemy Wam nóż do smarowania chleba. Nie da się go pomylić z żadnym innym. Ma charakterystyczny, opływowy kształt. Jest też nieco mniejszy w porównaniu do pozostałych sztućców z klasycznej zastawy stołowej. Łatwe rozsmarowywanie odbywa się dzięki szerokiemu, płaskiemu ostrzu o delikatnie zaokrąglonej końcówce. W przypadku noży do masła warto mieć również wybór, dlatego też prezentujemy Wam trzy modele noży do smarowania chleba, które idealnie odnajdą się we wnętrzu domu. Przykładowo w naszej ofercie możecie znaleźć ciemnoniebieski nóż do masła PRESTO. Ergonomiczna rączka zapewnia poręczne korzystanie z noża. Ponadto ostrze, wykonane ze stali nierdzewnej, jest wytrzymałe, a dodatkowo świetnie sprawdzi się nie tylko do rozsmarowania masła. Kiedy zapragniemy przyrządzić sobie śniadanie w iście francuskim stylu, nóż do masła perfekcyjnie rozsmaruje dżem zarówno na ciepłym, delikatnym rogaliku, jak i na chrupiącej bagietce.

Nóż do smarowania chleba – inwestycja na lata

Oferta noży do masła w sklepie internetowym Restilo jest szeroka, jednak warto zadać sobie pytanie, jaki nóż do smarowania chleba najlepiej sprawdzi się w naszej kuchni. Każdy z trzech noży w ofercie sklepu został precyzyjnie wykonany tak, by korzystanie z niego było funkcjonalne i przyjemne. Trzy warianty kolorystyczne: granatowy, szary i biały, również dają nam wybór dopasowania noża nie tylko do reszty sztućców, ale i wystroju kuchni. Estetyka wnętrza jest dla nas równie ważna co jego funkcjonalność, dlatego też nasze noże do masła nie tylko posiadają użyteczne i funkcjonalne cechy, ale też świetnie wyglądają. Na przykład, gdy nie chcemy wyciągać noża z szuflady tylko do smarowania pieczywa, ale również pragniemy postawić go na stole, by jednocześnie był elementem dekoracyjnym, warto zdecydować się na nóż do masła PRESIDENT. Dzięki neutralnemu, szaremu kolorowi nóż ten będzie pasował do pozostałych sztućców, które tego dnia użyjemy do śniadania. Co więcej, posiada on nowoczesny design, dlatego dopasuje się do wnętrza w stylu modern. Z kolei, jeśli lubimy jasne, przytulne wnętrza i nasza kuchnia skąpana jest w bieli, proponujemy nóż do masła PRESTO. Z pomocą tego małego, niepozornego sztućca rozsmarowywanie masła będzie czystą poezją. Ponadto zmieści się on w każdej szufladzie, więc będziemy go mieć pod ręką za każdym razem, gdy najdzie nas ochota na kanapkę. Tak, jak równie prosto się z tego noża do rozsmarowywania chleba korzysta, tak równie łatwo się go czyści. Doskonale wiemy, że masło zostawia tłuste, niekoniecznie przyjemne do mycia plamy. Zarówno nóż PRESTO, jak i pozostałe noże do masła w naszej ofercie, można myć w zmywarce.

Jak dbać o nóż do masła?

Nawet najtrwalszy materiał, z którego wykonane są noże do masła, nie zapewni, że będziemy mogli korzystać z noży przez długie lata. To zależy również od nas. Każde noże kuchenne, w tym również oferowane przez nas noże do masła potrzebują odpowiedniej pielęgnacji. Powinniśmy właściwie zadbać o noże w naszej kuchni. Dlatego też, w naszym mini poradniku chcemy dać Wam kilka wskazówek jak odpowiednio się do tego zabrać. Jak już wspominaliśmy, jeśli nie lubimy myć noży ręcznie, szczególnie tych świeżo po smarowaniu pieczywa, nie musimy. Możemy je włożyć do zmywarki. Zaznaczamy jednak, że najlepszym rozwiązaniem dla tych sztućców jest czyszczenie ich, lub chociaż przepłukanie wodą od razu po użyciu. Jest to istotne ze względu na to, że brud pozostawiony na ostrzu noża przez wiele godzin, sprawia, że materiał, z którego nóż jest wykonany niszczeje. Bez względu na to, czy nóż do smarowania chleba jest wykonany z tworzywa sztucznego, czy z dobrej jakości stali nierdzewnej. Noże do masła są o tyle łatwiejsze w użytkowaniu, że nie trzeba martwić się o ich ostrzenie.

Nóż do smarowania chleba – gwarancja pysznego śniadania

Nóż do smarowania chleba najbardziej przydaje nam się w godzinach porannych. Nic nie smakuje tak dobrze, jak świeża kromka chleba przyniesiona dopiero co z piekarni, którą smarujemy masłem. Nie trzeba wiele by zapewnić sobie pyszne śniadanie. Kiedy spieszymy się do pracy, często chcemy by przygotowanie porannego posiłku nie zajęło nam zbyt dużo czasu, a już na pewno nie trwało dłużej niż zaparzenie kawy. Noże do masła są rozwiązaniem dla zabieganych z rana osób, ale nie tylko. Idealnie sprawdzą się też w kuchni miłośników porannych rytuałów, dla których, na przykład, powolne rozsmarowywanie masła na gorącym toście jest wręcz przyjemnością. Jednak tak naprawdę noże do smarowania chleba okażą się przydatne dla każdego z nas. Bez względu na to czy smarujemy bułkę „ na wyścigi”, czy lubimy patrzeć jak po kilku maźnięciach nożem dżem lub twarożek idealnie wyglądają na pulchnej, chrupiącej kromce chleba. Mamy nadzieję, że nasz mini poradnik pomógł Wam w wyborze tego najbardziej odpowiedniego noża do masła, a także pokazał jak, już po zakupie, używać i dbać o niego tak, byście mogli cieszyć się nim przez wiele lat.

To Top