Parmezan – włoski ser o pikantnym smaku z lekko owocowymi nutami. Wzbogaca smak makaronów, sałat oraz potraw zrobionych z warzyw i mięs. Ten najsłynniejszy ser z północy Włoch wymaga odpowiedniego przechowywania. Parmezan powinniśmy kupić w jednym kawałku, owinięty woskowanym papierem, a następnie włożyć go do najchłodniejszej części lodówki. Potrafi tam przeleżeć, nie tracąc smaku i aromatu, nawet do dwóch miesięcy. Jednak miłośnicy parmezanu doskonale zdają sobie sprawę, że ser ten najlepiej smakuje starty. Pamiętajmy jednak, że należy go ścierać tylko i wyłącznie w miarę potrzeby, bo łatwo może stracić swój wyjątkowy aromat. Co jeśli jednak zdarzy się nam zetrzeć za dużo produktu? Istnieje sposób na odpowiednie zaopiekowanie się już potartym serem – profesjonalny pojemnik na parmezan. Wykonany z lekkiego tworzywa nadaje się nie tylko do przechowywania włoskiego przysmaku, ale i do jego serwowania. Przezroczysty produkt posiada otwór, który uruchamiamy przyciskiem. W razie potrzeby, znajdującym się w środku potartym serem, możemy ozdobić przygotowane danie. Pojemnik zawiera białe elementy, dzięki czemu będzie pasował do każdego wystroju wnętrza. Oprócz uniwersalnego designu, pudełko jest bardzo funkcjonalne. Możemy przechowywać je w lodówce, a po użyciu włożyć model z kolekcji PURITY do zmywarki.
Indeks: | 180002749 |
---|---|
Długość: | 8.1 |
Kolor: | Transparentny |
Marka: | Tescoma |
Szerokość: | 7.2 |
Dodatkowe materiały: | Plastik |
Wysokość: | 11 cm |
Certyfikat CE: | Nie |
Parmezan – włoski ser o pikantnym smaku z lekko owocowymi nutami. Wzbogaca smak makaronów, sałat oraz potraw zrobionych z warzyw i mięs. Ten najsłynniejszy ser z północy Włoch wymaga odpowiedniego przechowywania. Parmezan powinniśmy kupić w jednym kawałku, owinięty woskowanym papierem, a następnie włożyć go do najchłodniejszej części lodówki. Potrafi tam przeleżeć, nie tracąc smaku i aromatu, nawet do dwóch miesięcy. Jednak miłośnicy parmezanu doskonale zdają sobie sprawę, że ser ten najlepiej smakuje starty. Pamiętajmy jednak, że należy go ścierać tylko i wyłącznie w miarę potrzeby, bo łatwo może stracić swój wyjątkowy aromat. Co jeśli jednak zdarzy się nam zetrzeć za dużo produktu? Istnieje sposób na odpowiednie zaopiekowanie się już potartym serem – profesjonalny pojemnik na parmezan. Wykonany z lekkiego tworzywa nadaje się nie tylko do przechowywania włoskiego przysmaku, ale i do jego serwowania. Przezroczysty produkt posiada otwór, który uruchamiamy przyciskiem. W razie potrzeby, znajdującym się w środku potartym serem, możemy ozdobić przygotowane danie. Pojemnik zawiera białe elementy, dzięki czemu będzie pasował do każdego wystroju wnętrza. Oprócz uniwersalnego designu, pudełko jest bardzo funkcjonalne. Możemy przechowywać je w lodówce, a po użyciu włożyć model z kolekcji PURITY do zmywarki.